top of page

Çocugumla Evdeyim Blog

MentalUP Beyin Egzersizleri


Telefon, Tablet, PC Kullanımını Engelleyemiyorsanız Bunu Deneyin;

Teknolojiyi yanlış kullanmak çocukların gelişiminde olumsuz etkilere sebep olabiliyor. Aşırı tablet-telefon kullanımı çocuklarda göz kasları yorulmasından kaynaklı göz problemlerine sebebiyet verebiliyor. Bununla birlikte ekrandaki oyuna uzun süre odaklanan çocuklarda çevre uyaranı azlığı görülüyor. Bu da dikkat eksikliği, dikkat dağınıklığı gibi problemlere yol açabiliyor. Bununla birlikte bir dönemin efsane oyunları (online strateji oyunları) 7-14 yaş arası çocukların bilgisayar başında uyumasına, bilgisayar başında altına kaçırmasına ve bilgisayar bağımlısı olarak okul hayatında başarısız olmasına sebebiyet vermiştir.

Tüm bu tehditler halen daha devam etse de teknoloji ile dünyaya gelmiş ve teknolojinin içinde yaşayan çocukları, teknolojiden uzak tutmak ne kadar mümkün? Aslında bu soruyu değiştirmek istiyorum: Çocukları teknolojiden uzak tutmak doğru mu?

Kişisel gelişim çocuk yaşta başlar ve asla son bulmaz. Kişisel gelişimin en önemli anahtar kavramı ise “yenilikçi” olmaktır. Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisiyken, değişime karşı gelmek ne kadar doğru olabilir ki? Teknoloji yaşamın bir parçası ve yaşamı kolaylaştırmak için gelişiyor. Tabi ki doğru kullanıldığında.

Çocuk Gelişim Uzmanları / Doktorlar Söylüyor:

Çocuklara ilgi çekici oyuncakları tamamen yasaklarsanız baskıcı bir ebeveyn olursunuz. Tamamen serbest bırakır ve kendisine zarar vermesine müsaade ederseniz tavizkar bir ebeveyn olursunuz. Baskıcı veya tavizkar ebeveyn olmak çocuklarınızda telafisi mümkün olmayan karakteristik hasarlar bırakır. Doğru olan demokratik ebeveyn olmaktır. Yani hak ve özgürlükleri belli sınırlarla sağlarken neden-sonuç ilişkisi kurarak çocuğunuza aktarmanız gerekmektedir.

İşte bu hassas konuda Türk doktorların ve akademisyenlerin geliştirdiği teknolojik çözüm, imdadımıza yetişiyor.

MentalUP Beyin Egzersizleri Uygulaması (Oyun Şeklinde Kişisel Gelişim)

Girişimci akademisyenlerimizin Türk doktorlar ile birlikte, TUBİTAK ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin de katkılarıyla geliştirdiği güvenilir bir uygulama. Bilgisayar, tablet veya cep telefonunuzdan erişebildiğiniz bu egzersizler ile çocuğunuzun zekâ potansiyelini ortaya çıkarabilirsiniz. Ağlayan, ısrar eden, merak eden veya öğrenmek isteyen çocuklara tıpkı bir oyun şeklinde tasarlanmış MentalUP egzersizlerini günlük belirli bir süre kullandırın. ( bkz: www.mentalup.net )

MentalUP Beyin Egzersizleri Ne İşe Yarar?

  1. Dikkat, hafıza, analitik düşünme, problem çözme, görsel zeka, sözel zeka gibi becerilerin geliştirilmesini sağlar.

  2. Konsantrayson, mantık ve muhakeme, kavramlaştırma ve görsel zeka egzersizleriyle beyin gelişimini hızlandırır

  3. Öğrenme becerilerini geliştirir, okul hayatında başarılı olmalarını destekler.

  4. Başarılı çocuklar mutlu ve özgüveni yüksek olur. Dolayısıyla çocuklarınızın mutlu bireyler olmasını destekler.

  5. Dikkat dağınıklığı ve dikkat eksikliği gibi çağımızın en sık görülen çocuk hastalıklarının önemli oranda önüne geçer.

Hangi Çocuklar İçin Uygun?

Sadece üstün zekâlı çocuklar değil; her zekâ seviyesi için uygundur. Okul öncesi çağından ergenlik çağına kadar kullanmak mümkün. MentalUP’ın en önemli özelliği, birkaç egzersizden sonra çocuğun zekâ potansiyelini belirlemesi ve kendisine uygun egzersizler sunarak gelişimine %100 destek sağlamasıdır. İçerisindeki oyun/egzersizler dur-düşün-yap sistemiyle tasarlandığı için yetişkin bireylerin dahi ilgisini çekebilecek eğlenceli oyunlar sunmaktadır.

Çocuğunuza yasaklar ve açıklayamadığınız kısıtlamalar ile zarar vermeyin. Günlük belirli bir süre ile MentalUP egzersizlerini sunarak ister bilgisayarda, ister tablette, isterse cep telefonunda oyun oynamasına müsaade edin. Çocuğunuz oyun oynadığını zannederken zekâ potansiyelini geliştirsin ve teknolojik cihazlarla geçirmek istediği süreyi en iyi şekilde değerlendirmiş olsun.

MentalUP Beyin Egzersizleri’ni ÜCRETSİZ deneyebilirsiniz. Tam üyelik almak isteyeceğinizi tahmin ediyorum ve %20 indirim sağlayan bir kod paylaşıyorum.

İNDİRİM KODU: 020316

Bu indirim kodu MentalUP Beyin Egzersizleri Uygulaması’na sağladığımız destekten dolayı MentalUP tarafından takipçilerimize hediye edilmiştir. İyi günlerde kullanın

Çocuğumla Evdeyim'i takip için;
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page